keskiviikko 24. lokakuuta 2012

ALKOHOL FREE

Alkoholi on ollut osa joka ikistä viikonloppuani sen jälkeen kun muutin tänne Berniin (tämä on surullinen fakta, sillä olen asunut täällä yli kaksi kuukautta). Sen takia päätinkin olla juomatta tippaakaan alkoholia kokonaiseen viikkoon. Jos tuntisit Sveitsi-ystäväni, tietäisit tämän olevan haastava tehtävä. Onnistuin kuitenkin kieltämään kaikki houkutukset ja erityisesti viime viikonloppu oli aivan ihana!

Lauantaina minä, Nathalie, Linda ja Suvi lähettiin Zürichiin vähän turiteilemaan. Lämpömittari lähenteli hellelukemia ja ohjelmassa oli vain ulkona hengailua, pikniköintiä ja kuvien ottamista. Kuinka täydellistä! Illalla käväistiin hiukan yöelämän puolella Bernissä, mutta yön vietin mitä ihanimmassa seurassa. Minä, kamomillatee ja Notebook (elokuva siis), ah!
Tuulikki, Linda, Suvi ja Nata
Sunnuntaille mulla oli suuria suunnitelmia. Aattelin löhöillä koko päivän kotona JA lukea saksaa (eli löhöillä kotona), mutta kun Jonna soitti ja pyysi mukaan kylpylään ja linkitti tämän sivun mulle, niin en vaan voinu kieltäytyä. Parin junamatkan jälkeen minä, Jonna ja Tanja oltiinkin jo ulkoaltaassa nauttimassa auringosta ja vesihieronnasta. Ulkoaltaan lisäksi tuolta luksuskylpylästä löytyi muun muassa allas, jonka vesi oli vähän niin kuin Mustassameressä eli tosi suolasta. Se allas oli tunnelmavalaistussa huoneessa ja kun siinä sitten kellui, niin että korvat meni veden alle, kuului rentouttavaa musiikkia. Muissakin altaissa vesi oli suolalla desinfioitu, mun inhokin ihoa kuivattavan kloorin sijaan.

Kaikista mieleenpainuvin (ja ehdottomasti järkyttävin) osa tätä kylpyläreissua oli kuitenkin Saunamaa. Jo se, ettei Saunamaahan päässyt bikinit päällä järkytti suuresti, eikä kaikki vastaan kävelevät kurttuiset kikkelit helpottaneet asiaa lainkaan. Kun sitten päästiin vihdoin kuitenkin pyyhkeisiin kääriytyneinä itse saunojen äärelle, päätimme kokeilla aluksi "suomalaista tulisaunaa". Suomalainen tulisauna osottautui kuitenkin kodaksi, eli pyöreäksi huoneeksi, jossa on tulisija keskellä. Harmi kun unohdimme ottaa Hiillos-makkarat mukaan.. Noh mutta mehän ei lannistuttu vaan lähdettiin testaamaan "suomalaista saunaa", joka olikin ikävä kyllä vain takkahuone. Tästä hieman masentuneena suuntasimme saunaan, joka ei millään tapaan väittänyt olevansa suomalainen, ja tottakai se sitten oli sitä. Perisuomalainensauna. 
Kaikkien näiden saunojen jäkeen opimme myös, että me suomalaiset syömme aina saunan jälkeen (tai ilmeisesti takkahuoneessa tai kodassa käynnin jälkeen) omenan, luemme saunassa lehtiä, emmekä päästä pihahdustakaan ääntä tämän pyhän rituaalin aikana.
Kokonaisuutena tuo kylpyläreissu oli kuitenkin aivan mahtava, suosittelen kokeilemaan! Erityisenä plussana voisin vielä mainita, ettei siellä ollut kirkuvia lapsia.

Nyt kuitenkin on alkoholiton viikko ohi ja suuntana Bernin keskusta ja drinkit hyvässä seurassa!


 Anniina

2 kommenttia: